Tim Snijckers - Wethouder CDA Maasgouw -
Stem Slim, Stem Tim

Tim in de Politiek.

In 2006 werd ik benaderd door Geert Frische (CDA, voormalig fractievoorzitter CDA Limburg, nu wethouder gemeente Echt-Susteren) om me in te gaan zetten voor de lokale politiek. Geert Frische kende mijn inspanningen in het lokale verenigingsleven, destijds de Harmonie, het Kinder Vakantie Werk en Carnavalsvereniging "Onger 't Viaduct."

Na lang wikken en wegen besloot ik als 21-jarige student om mijzelf kandidaat te stellen. Door het CDA werd ik op plaats 19 geplaatst. De lijst bevatte in totaal 21 kandidaten. Tijdens de uitslag avond in Zalencentrum de Spil te Maasbracht werd ik als derde gekozen voor het CDA. Ik moest lijsttrekker Math Wilms voor laten gaan, eveneens als wethouderskandidaat Twan Huyskens (met slechts 14 stemmen meer). Met maar liefst 611 stemmen kon ik met voorkeursstemmen de gemeenteraad van de net samengevoegde gemeente Maasgouw in.

Toen ik vier jaar later (2010) wederom meedeed met de verkiezingen behaalde ik de meeste stemmen voor de CDA lijst. Clements Meerts (destijds nog VVD) behaalde net iets meer stemmen, zodat ik net niet de meeste stemmen van Maasgouw behaalde. Ik stond op plaats 8. Nadat de fractie compleet was, na de coalitie-vorming, werd ik gekozen tot vice-fractievoorzitter en werd ik tevens lid van de Audit Commissie voor het CDA.

De verkiezingen van 2014 ging ik in als lijsttrekker voor het CDA. Het groepsgevoel creëren was het belangrijkste en dit werd ook breed uitgedragen door alle kandidaten en hierin was de kracht van de groep zichtbaar. Mede daardoor was het mogelijk dat van de lijst, die slechts 11 kandidaten bevatte, er 5 raadsleden gekozen werden waar vervolgens 1 wethouder uit naar voren kwam. Als 28-jarige lijsttrekker behaalde ik de meeste stemmen van de gemeente Maasgouw. Vervolgens werd ik voorzitter van de fractie en werd ik tevens voorzitter van de Werkgeverscommissie voor de Griffier.

Voor de vaststelling van de kandidatenlijst in 2018 stelde ik mij wederom verkiesbaar als lijsttrekker. Na een sollicitatieprocedure werd duidelijk dat ik wederom zou worden voorgedragen. Dit is tijdens de Algemene Leden Vergadering in het najaar van 2017 vastgesteld. Hier was ik bijzonder blij om en des te blijer toen ik zag met wat voor een geweldige lijst we wederom gaan deelnemen aan de verkiezingen. Als CDA werden we voor de vierde keer lid van de coalitie van de gemeente Maasgouw. Na meer dan drie periodes wethouder te zijn geweest in Maasgouw en de voormalige gemeente Maasbracht, gaf Jessie Smeets-Palmen aan dat het tijd werd om te verjongen. Deze mogelijkheid die mij werd geboden heb ik met beide handen aangegrepen en zo mag ik mij sinds 29 mei 2018 als wethouder inzetten voor onze mooie gemeente Maasgouw.

10003963_725557244143237_440606263_n
10003963_725557244143237_440606263_n

 

 

Opbellen
E-mail